8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Magazinović: Važno je da ulicu Srđana Aleksića odbranimo od SDA

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Državni parlamentarac Saša Magazinović reagovao je na izjave vijećnika SDA u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo Tajiba Delalića koji je zatražio da se izbriše ime ulice u ovoj općini koja je nazvana po Srđanu Aleksiću.

Magazinović se oglasio na Facebooku uz objavu dokumenta u kojem je navedena njegova incijativa iz 2007. godine da Sarajevo dobije ulicu Srđana Aleksića.
“Kada sam prije 14 godina u Skupštini Kantona Sarajevo predložio da Srđan Aleksić dobije ulicu vjerovao sam da će biti jednoglasno. Nažalost, bilo je i tada onih koji su dovodili u pitanje njegov herojski čin. Važno je da imamo ulicu Srđana Aleksića i da je odbranimo od SDA”, napisao je Magazinović.

- Advertisement -

Podsjetimo, Delalić je kazao kako je zvanična “definicija” da je ubijen jer je branio Bošnjake, a taj čin se uzdiže bez ikakve sumnje te je naveo da je Aleksić nastradao u pokušaju vojne policije da zaplijeni njegovu tekstilnu robu kojom je trgovao jedan Bošnjak.

Delalić je pročitao i, kako mnogi trebinjski Bošnjaci mogu potvrditi, da su prvu četničku kokardu vidjeli upravo na Srđanu Aleksiću i da ju je on nosio u vrijeme najgoreg terora prema Bošnjacima ovog hercegovačkog grada.

Inicijativa je proslijeđena komisiji Općinskog vijeća, koja bi trebala ispitati iznesene navode.

- Advertisement -
Izvor:Klix

PODJELI: