13.6 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Ljutočka Dolina: Podsjećanje na prve žrtve i istinu o zločinima agresora

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Manifestacija „Ljutočka dolino, nikad ne zaboravi“ i ove godine ima isti cilj, a to je da se sačuva istina o događajima iz 1992. godine, kako se historija ne bi više nikad ponovila stanovništvu Ljutočke doline…

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe ispred spomen – obilježja podignutog Mustafi Demiroviću u naselju Demirović brdo, danas je zvanično započela manifestacije „ Ljutočka dolino, nikad ne zaboravi“.

- Advertisement -

Manifestacija i ove godine ima isti cilj, a to je da se sačuva istina o događajima iz 1992. godine, kako se historija ne bi više nikad ponovila stanovništvu Ljutočke doline. I ovom prigodom je kazano kako je dužnost odati počast hrabrosti i žrtvi koju je podnio bošnjački narod, posebno od početka i tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine.

Imamo podjednaku obavezu, rečeno je između ostalog, da se sjećamo nedužnih žrtava podnesenih za slobodu, ali i da učinimo kvalitetnijim život ljudi koji su se vratili, potvrđujući da je Ljutočka dolina jača od počinjenog zla i sudbine koja joj je bila planirana i određena od strane presuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

- Advertisement -
Izvor:RTV USK

PODJELI: