6.9 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Kurti nakon presude zločincu Mladiću: Srbija treba da prestane negirati genocid

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Premijer Kosova Albin Kurti poručio je, povodom potvrđivanja presude ratnom zločincu Ratku Mladiću na doživotnu zatvorsku kaznu, da Srbija treba da prestane da negira genocid.

“Zloglasni ratni zločinac Ratko Mladić, poznatiji kao kasapin u Bosni i Hercegovini, osuđen je na doživotni zatvor zbog genocida. Srbija ga je krila i prikazala kao heroja. Ali, ova presuda je podsjetnik da mora prestati srpsko poricanje zločina iz prošlosti u Bosni i Hercegovini i na Kosovu”, napisao je Kurti na Twitteru.

- Advertisement -

Ministarica pravde Kosova Albulena Haxhiu je potvrđivanje doživotne zatvorske kazne Ratku Mladiću ocijenila kao dobru vijest, ne samo za porodice žrtava, već i za međunarodnu pravdu.

“Srbija je pod vodstvom Slobodana Miloševića počinila, osim u Bosni, genocid i na Kosovu. Zločini počinjeni u ove dvije zemlje nisu pojedinačni, smatramo da su bili planirani i da ih je naložila sama srpska država”, napisala je Haxhiu na društvenim mrežama.

- Advertisement -
Izvor:Klix.ba

PODJELI: