8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Kristijan Šmit se odriče kandidature za Bundestag

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Kako se navodi, sada se želi potpuno fokusirati na ulogu novog visokog predstavnika u BiH

Kako pišu njemački mediji, novoizabrani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) odriče se kandidature za Bundestag.

- Advertisement -

Šmit trenutno ima direktni mandat u izbornoj jedinici Fürth i prvobitno se želio opet kandidirati za tu poziciju. Prema izvještajima, odluka o povlačenju kandidature je donesena nakon Šmitovih razgovora s kancelarkom Angelom Merkel i čelnikom CSU Markusom Soderom (Söder).

Kako pišu njemački mediji, Šmit se sada želi koncentrirati na međunarodno važnu ulogu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

On je bio direktni kandidat za Bundestag, a njegovim povlačenjem izborna jedinica Fürth nema ozbiljnog favorita. Savezni izbori u Njemačkoj će se održati 26. septembra 2021. godine.

- Advertisement -

PODJELI: