Nedjelja, 18 travnja, 2021

Kesten pire torta: Nezaobilazan desert na svakom slavlju koji se jednostavno priprema

U Trendu

- Advertisement -

Ovu izvrsnu poslasticu ne morate da pravite samo kada su neke proslave, nego i kada želite da se počastite nečim slatkim.

Sastojci:

200 g šećera
1/2 šoljice ulja
1 štangla čokolade
150 g mljeveno-sjeckanih oraha
1/2 kg mljevenog keksa
Za fil:

- Advertisement -

250 g margarina
1-2 kašike prah šečer
2 kesten pirea (u obliku margarina)
Priprema:
U ½ l vode dodajte šećer, ulje, (može ko voli i 2 kašike ruma), štanglu čokolade. Stavite da se kuha i kada se otope čokolada i šećer dodajte orahe i sve prelijte preko keksa. Umutite žicom (po potrebi dodajte još keksa). Oblikujte tortu.

Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte kesten pire i premažite tortu.
Tortu možete da dekorišete istopljenom čokoladom i sa tofife bombonama ili šlagom.

- Advertisement -

Uživajte!

Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
Izvor:Hayat
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Češka protjerala 18 ruskih diplomata

Da li će ruski odgovor na protjerivanje biti proporcionalan?
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar