Ovu izvrsnu poslasticu ne morate da pravite samo kada su neke proslave, nego i kada želite da se počastite nečim slatkim.
Sastojci:
200 g šećera
1/2 šoljice ulja
1 štangla čokolade
150 g mljeveno-sjeckanih oraha
1/2 kg mljevenog keksa
Za fil:
250 g margarina
1-2 kašike prah šečer
2 kesten pirea (u obliku margarina)
Priprema:
U ½ l vode dodajte šećer, ulje, (može ko voli i 2 kašike ruma), štanglu čokolade. Stavite da se kuha i kada se otope čokolada i šećer dodajte orahe i sve prelijte preko keksa. Umutite žicom (po potrebi dodajte još keksa). Oblikujte tortu.
Umutite margarin sa prah šećerom, dodajte kesten pire i premažite tortu.
Tortu možete da dekorišete istopljenom čokoladom i sa tofife bombonama ili šlagom.
Uživajte!