Friday, January 15, 2021

Kaufmann i Haser se trebaju izviniti žrtvama genocida u BiH

U Trendu

Oteli i silovali invalida u podrumu, dvojica zlostavljača umrla, trećem će se suđenje iz Orašja seli u Tuzlu

U potresnoj ispovijesti koju je supruga žrtve ranije dala navela je da njen suprug i dalje doživljava strahote, te da mu je život iz korjena poremećen.

Migranti u Velikoj Kladuši spasili ženu od utapanja

U naselju Polje, nadomak Velike Kladuše, grupa migranata je jučer u podnevnim satima izvukla jednu žensku osobu iz rijeke Kladušnice i tako su je spasili od utapanja.

Institut za istraživanje genocida iz Kanade (IGK) najoštrije je osudio i odbacio anticivilizacijske video poruke zastupnika u Bundestagu Stefan Kaufmanna i Raimunda Hasera povodom neustavnog dana entiteta RS, članova Krščansko demokratske unije njemačke kancelarke Angele Merkel.

“Stefana Kaufmanna i Raimunda Hasera podsjećamo da je najgrublji atak na čovjeka i civlizaciju čestitati i proslavljati antidržavni, neustavni Dan entiteta RS, jer on označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata Srbije i paradržave RS protiv drzave BiH i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, jer označava največi zločin poslije holokausta u Evropi, genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica.

Institucije paradržave RS, policija i vojska su pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid, a Srbija proglašena krivim za nesprečavanje genocida.

Svojom čestitkama povodom neustavnog Dana entiteta RS Kaufmann i Haser daju podršku aktuelnoj srpskoj političkoj poziciji i opoziciji u entitetu RS i aktuelnom liderstvu Srbije za secesionističke težnje entiteta RS kojima se kontinuirano ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet, nezavisnost, državnost i politički subjektivitet države BiH.

Kaufmann i Haser tako podržavaju zločinačku politiku optuženog političkog i vojnog vrha entiteta RS od strane Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

Njihove dehumanizirajuče čestitke su podstrek negatorima genocida, revizionistima sudskih, historijskih i naučnih činjenica o genocidu u BiH i glorifikatorima ratnih zločinaca.

Neprimjerene i neljudske čestitke su još jednom izazvale bol kod žrtava genocida i povratnika u entitet RS čija su osnovna ljudska prava i slobode i dan danas pogažena.

Institut za istraživanje genocida, Kanada poziva Stefana Kaufmanna i Raimunda Hasera da se odmah izvine žrtvama genocida u BiH koji dobro znaju šta je neustavni Dan entiteta RS, dan koji je za žrtve najcrnji dan u njihovoj historiji.

Ukoliko to oni odbiju tražićemo od lidera Krščansko demokratske unije i njemačke kancelarke Angele Merkel da ih sankcioniše. Jer su svojim nehumanim cestitkama ponizili žrtve genocida, atakovali na istinu i pravdu, degradirali pravosnažne presude međunarodnih ali i njemačkih sudova o genocidu BiH.

Kaufmann i Haser su svojom čestitkama djelovali protiv Rezolucije Europskog parlamenta o Srebrenici. Rezolucije koja nije namijenjena prošlosti. Ako govori i o mrtvima namijenjena je živima i njihovoj boljoj budućnosti sa istinom i pravdom.

S Kaufmannom i Haserom ne može biti takve bolje budućnosti ni BiH ni Europe jer oni atakuju na istinu i pravdu, ljudska prava i slobode, mir i prosperitet BiH i Evrope.

Institut za istraživanje genocida Kanada takođe najoštrije osuđuje činjenicu da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici bosanskohercegovačkog entiteta RS Željki Cvijanović čestitao 9. januar koji se obilježava kao neustavni dan RS-a.

Takođe osuđujemo prisustvo ambasadora BiH u Washingtonu na proslavi neustavnog dana entiteta RS”, navodi se u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar