Jasmin Hajrulahović, kandidat za GV Cazin: Razvoj za selo i grad ne znači samo par stotina metara uređenog puta

U TRENDU

Stanivuković: Spreman sam biti prvi gradonačelnik koji će ljude pozvati da izađu na protest

On je pozvao Vladu RS, predsjednika Narodne skupštine RS, člana predsjedništva BiH iz ovog entiteta, da do petka kažu da li je to u planu, pozivajući ih da to ne čine.

Izetbegović: Imati svoju državu je kao kada ‘porodica ima kuću’

Delegacije su povodom ovog važnog datuma cvijeće položile i na spomen - obilježju "Vječna vatra" te Spomen - obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i u Spomen - parku "Vraca".

Ko za Dan državnosti smije raditi, a ko ne

Kantonalni inspektori rada će tokom predstojećeg državnog praznika - Dana državnosti BiH vršiti pojačane inspekcijske nazore kod onih poslodavaca kojima će 25. novembar biti radni dan.

U sklopu našeg ovomjesečnog projekta “Zašto baš ja” predstavljamo mlada lica sa izbornih lista za Lokalne izbore 2020. Upoznajte kandidate i odlučite ko zaslužuje vaš glas 15. novembra.

Narod i Pravda je novi politički subjekt, osnovan 12. marta 2018. godine kao politička organizacija slobodno i dobrovoljno udruženih članova koja djeluje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Ponosno ističu da mladi čine 70% njihove liste za Gradsko vijeće Grada Cazina. Njihov kandidat kojeg idućeg predstavljamo jeste Jasmin Hajrulahović, redni broj 10.

Rođen 24.07.1992. u Bihaću. Po zanimanju mašinski tehničar. Posjeduje vještine iz CNC programiranja i 3D konstruisanja. Odlično poznaje njemački jezik. Trenutno zaposlen kao operater u proizvodnji pločastog namještaja, firma Longwood. Oženjen, otac jednog djeteta.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Kako bismo vam pomogli da ih malo bolje upoznate, kandidati odgovaraju na tri pitanja koja je pripremila naša redakcija.

Mojcazin.ba: Da li ste zadovoljni dosadašnjim razvojem sredine u kojoj živite? Šta bi trebalo mijenjati?

Jasmin Hajrulahović:  Nažalost, nimalo nisam zadovoljan razvojem naše sredine. Kolektivno moramo shvatiti da razvoj za selo i grad ne znači samo par stotina metara uređenog puta, u to je prva stvar koju trebamo mijenjati. Komunikacija na relaciji vladajući i stanovništvo mora biti dovedena na puno bolji nivo kako bi se pravovremeno i zajednički djelovalo u svim oblastima.

Mojcazin.ba: Šta smatrate pod dobrim radom jednog vijećnika?

Jasmin Hajrulahović: Smatram da svaki vijećnik treba na prvom mjestu poznavati sve probleme lokalne zajednice iz koje dolazi i zalagati se za rješavanje istih. Smatram da vijećnik treba transparentno obavljati svoju dužnost i javno građanima predočiti kako svoj rad tako i rad cjelokupnog gradskog vijeća.

Mojcazin.ba: Šta biste poručili građanima Cazina? Zašto baš Vama da daju svoj glas?

Jasmin Hajrulahović: Moram se pozvati na rečenicu koja se ovih dana često ponavlja na radiju: “Svečano puštena u rad ulična rasvjeta. Uz svečano otvorenje završena dionica putnog pravca u dužini od nekoliko stotina metara, koja je odrađena uz inicijativu mještana i pomoć grada.” Dragi građani, morate znati da je ta inicijativa i vaš trud zadatak gradskog vijećnika koji treba da radi vama na usluzi. Svi projekti se rade upravo vašim novcem, zašto da dodatno učestvujete u finansiranju istih? Za kraj ću vas zamoliti za podršku novom političkom subjektu u našem gradu – Narodu i Pravdi da Vam svojim radom i zalaganjem dokažemo da zajedno možemo bolje, brže i efikasnije.

Portal mojcazin.ba svim mladim kandidatima na ovogodišnjim izborima, bez obzira na listi koje stranačke partije se nalazili i za koju općinu/grad, pruža priliku da se predstave glasačima i prezentiraju način na koji žele raditi u budućnosti i odgovore na pitanje “Zašto baš ja”, to jeste „Zašto meni dati glas?“. Medijski prostor koji vam nudimo nudimo potpuno besplatno! Vaše je samo da u inboks naše Facebook stranice mojcazin.ba ili na e-mail adresu [email protected] pošaljete svoje predstavljanje bilo u tekstualnom ili video obliku. Naravno, uz predstavljanje kandidata u tekstualnom obliku potrebno je da priložite i odgovarajuću fotografiju.

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Preminuo Diego Maradona?

Diego Maradona, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena danas je doživio srčani udar.

Kako se nastup lidera bh. Hrvata i Srba pred UN-om pretvorio u veliki debakl i blamažu

Dodik i Čović u svojim su se istupima obrušili na visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka.