21.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Jasmila Žbanić poručila Vladi KS: Jazz Fest Sarajevo se mora održati, ima načina!

POVEZANE VIJESTI

Najveća ljuljačka u BiH postavljena iznad Mostara okuplja domaće i strane turiste (VIDEO)

Nova atrakcija avanturističkog parka Fortica, koji iz dana u dan okuplja sve više domaćih i stranih turista, odnedavno je ljuljačka napravljena iznad Mostara.

U Mostaru koncert narodne muzike kao da pandemije nikad nije ni bilo

U mostarskom Starom Gradu, sinoć je koncert održala narodnjačka zvijezda nove generacije Nikola Rokvić

Blizance privlače vedre i zabavne osobe, koje ih neće sputavati

Žena rođena u Blizancima je društvena, zabavna, šarmantna i provokativna.
- Advertisement -

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica komentirala je odluku Vlade Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz Fest zbog nepotpune dokumentacije.

Žbanić je kazala da je riječ o političkoj strategiji Ministarstva kulture te poručila da ima mnogo načina da se festival održi, a da “trojka” ima malo vremena da ih nađe.

- Advertisement -

“Odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije “greška”, to je politička strategija Ministarstva kulture i stranke koja “drži” to ministarstvo. Sjećam se kada je Dino Konaković, tadašnji premijer (SDA, a sada NiP) rekao Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni da nikada nećemo moći postati direktori ni jedne kulturne institucije u Kantonu Sarajevu jer nismo “u stranci”, istakla je Žbanić.

Naglasila je kako je to čovjek izgovorio na zvaničnom sastanku potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom.

“Tada sam se pokupila i otišla živjeti u Berlin, odakle i ovo pišem. Kada bude vrijeme govoriću više o tome – ali sad je vrijeme za nešto drugo, a to je : Jazz Fest Sarajevo se mora održati! Kako ? Ima puno načina, a “trojka” ima malo vremena da ih nađe”, poručila je Žbanić.

- Advertisement -
Izvor:AVAZ.BA

PODJELI: