6.9 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Investitori Sarajevo Towera riješili nesuglasice, kupci bi krajem ljeta trebali useliti u stanove

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Dugogodišnja agonija kupaca u objektu Sarajevo Towera trebala bi biti okončana, jer kako kažu iz kompanija Smart Invest i Ans Drive, riješena su otvorena pitanja te bi koncem ljeta kupci mogli useliti u svoje stanove.

Na zvaničnoj stranici investitori projekta “Sarajevo Tower” su objavili da su nakon usaglašavanja otvorenih pitanja riješili međusobne odnose i stvorili pretpostavke za okočanje projekta što će rezultirati useljenjem kupaca u stanove krajem avgusta odnosno početkom septembra 2021. godine.

- Advertisement -

“Upućujemo Vam iskreno izvinjenje za sve neugodnosti zbog kašnjenja u okončanju našeg zajedničkog projekta ‘Sarajevo Tower’ uz istovremenu zahvalnost na strpljenju koje ste iskazali prema nama kao investitorima na ovom projektu, te posebno na tome što ste vjerovali u nas”, navodi seDalje se navodi kako su neophodna finansijska sredstva i stručni kapaciteti za okončanje projekta definisani i osigurani što nalaže ubrzani nastavak aktivnosti na okončanju svih radova i osiguranju odobrenja za upotrebu objekta u cjelosti.

Podsjećamo, objekat je trebao biti završen do sredine 2019. godine, a sve je pratio i sudski spor.

- Advertisement -
Izvor:KLIX

PODJELI: