28.6 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Humanitarna kolačijada za našeg sugrađanina Redžepa Beganovića je upravo počela

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Petak je, zadnji u ovom mubarek mjesecu ramazanu, dan džume namaza i jedne velike humanitarne akcije.

Naime, tačno u 08:00 sati ispred TC “Ljiljan” u Cazinu započela je kolačijada za pomoć u liječenju našem sugrađaninu Redžepu Beganoviću.

- Advertisement -

Redžep se još od 2019-te godine bori sa zatajenjem bubrega. Sastavni dio njegovog života već odavno su postali redovni odlasci na dijalize, s kojih se nerijetko vraća vidno iscrpljen. On je ratni vojni invalid, otac dvoje djece, čovjek o kojem njegovi sugrađani imaju samo riječi hvale. Višegodišnji odlasci na dijalizu na ovom čovjeku ostavili su vidljiv trag, ali transplatacija bubrega, na koju bi trebao 18. maja, bi mu uveliko poboljšala kvalitetu života. 

Situaciju uveliko olakšava što ima donora – njegov brat dat će mu bubreg, a dobiveni predračun iz Memorial bolnice u Turskoj pokazuje da mu je potrebno oko 20.000 eura za transplataciju. U to su uračunate pretrage, operativni zahvat te postoperativni pregled. Kako bi prikupio potrebna novčana sredstva u tako kratkom periodu, potrebna mu je pomoć svih nas. 

Ovog petka imate priliku pomoći, i to kupovinom ukusnih kolača. Učinite sebi večerašnji iftar slađim, a jednom divnom čovjeku pomozite da ode na transplataciju bubrega.

- Advertisement -

PODJELI: