Četvrtak, 6 svibnja, 2021

Evidentirana čak četiri slučaja obavljanja poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena

U Trendu

- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 97,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je sedam intervencija. Krivičnih djela nije bilo, ali je javni red i mir remećen pet puta. Na Klisi je došlo do svađe, vike, drskog ponašanja, a u ostala četiri slučaja remećenja javnog reda i mira radilo se o obavljanju poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena u Ulici žrtava Domovinskog rata, ul. generala Izeta Nanića te u Pećigradu i Ćoralićima. 

Kada je riječ o sigurnosti u saobraćaju, evidentirane su dvije saobraćajne nesreće bez povrijeđenih lica i sa materijalnom štetom na Brezovoj Kosi i u Ćoralićima. Uzrok obje nesreće je neprilagođena brzina uslovima na cesti.

- Advertisement -

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja iz Civilne zaštite Cazin savjetuju građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Povećan je i broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte i prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

- Advertisement -

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 94 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Zbog sanacije aktiviranog klizišta na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavieštava kupce da će zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima dana 27. i 28.02.2020. godine doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: 06:00-06:30 sati trafo-područja: Horozovići Misaljevići, Huremagići, Asfaltna baza, Separacija 1, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Separacija Huremagić, Ciglana 1, Medik, RP Ćoralići, Fiko-Kenda, Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom kolovozu. Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima (Kupres, Vlašić) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Jak vjetar formira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč, dok na putu Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) pada ledena kiša, zbog čega se saobraća otežano. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa apelujemo na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se prije polaska informišu o trenutnom stanju na putevima.

- Advertisement -

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionici Crna Rijeka-Bjelajce).

Deminerski radovi izvode se od 07:30 do 16 sati na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište). Na ovoj dionici dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

UKOLIKO PRIMJETITE DA SE IZA VAS NALAZI KOLONA OD 5 I VIŠE VOZILA SKLONITE SE SA CESTE NA NAJBLIŽE PROŠIRENJE I OMOGUĆITE NORMALNO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA. NEMOJTE BITI UZROK NASTANKA SAOBRAĆAJNE NEZGODE, JER “I SPORA VOŽNJA UGROŽAVA ŽIVOTE”.

 

mojcazin.ba

Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Bh. sudija u vatrenom grčkom derbiju, Peljto kažnjavao redom i dosudio dva penala

Dodijelio je osam žutih kartona, a na obje strane pokazao je na bijelu tačku.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar