6.9 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Engleski timovi kažnjeni zbog pristupanja Superligi

POVEZANE VIJESTI

Ronaldo pred novinarima izgubio živce iz bizarnog razloga

Fudbalera Portugala Kristijana Ronalda (Cristiano) vidno je iznervirao jedan detalj na konferenciji za novinare pred prvi meč protiv Mađarske.

Slovačka iznenađujuće pobijedila favorizovanu Poljsku

Nogometaši Slovačke pobijedili su Poljsku rezultatom 2:1 u prvom susretu grupe E Evropskog prvenstva.
- Advertisement -

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) i šest engleskih klubova koji su potpisali ugovor sa Superligom dogovorili su se oko iznosa kazne koju će morati platiti. Tako će Mančesterski rivali, Čelzi, Arsenal, Liverpul i Totenhem morati platiti po 22 miliona funti.

Engleska šestorka je zajedno sa još šest evropskih velikana potpisala formiranje novog takmičenja. Upravo su se Englezi prvi povukli, ali uprkos tome neće proći bez sankcija. Klubovi su potpisali ugovor sa Savezom prema kojem će u slučaju sličnog poteza kazne biti i mnogo veće. Ukoliko bi se dogodilo nešto slično, timovi bi bili dužni platiti 25 miliona funti, a Savez bi ih kaznio i sa oduzimanjem čak 30 bodova.

- Advertisement -

Takvu kaznu je ostatak lige tražio i za “veliku šestorku”, ali je Fudbalska asocijacija Engleske to odbila. Međutim, krovna kuća engleskog fudbala se htjela osigurati, pa je sada tražila od klubova da potpišu sporazum kojim se osigurala od identičnih situacija.

- Advertisement -

PODJELI: