6.9 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Dodik: Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom, a ovakve vrsta presuda ne doprinose pomirenju naroda, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je rekao da je i prema sarajevskim podacima u ratu stradalo 96.000 ljudi od čega su trećina Srbi, a samo dva odsto su presude za sločine nad Srbima. 

- Advertisement -

“Kakva je o pravda kada ovo suđnje sa sobod gladaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi mnogi koji počinili zločine prema Srbima, a oni su danas zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde”, rekao je Dodik i dodao da ga niko ne može ubijediti da Naser Orić nije odgovoran i takva vrsta pravde nije uspostavljena.

Milorad Dodik, koji je i lider SNSD-a u svom kabinetu je pratio izricanje drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

- Advertisement -
Izvor:NN

PODJELI: