11.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Dodik: BiH je jadna i patetična zemlja

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je BiH jadna i patetična zemlja, zemlja rasula, mržnje i neuspjeha.

Na pitanje Srne da prokomentariše sinoćnje izlaganje Svena Alkalaja na sjednici Savjeta bezbejdnosti UN, Dodik je rekao da je izlaganje tzv. ambasadora u Njujorku, koji se oglušio o stav i pravilnik Predsjedništva – prema kojem predstavnik BiH ne može izlagati ako tekst izlaganja nije dobio saglasnost sva tri člana tog najvišeg tijela, ogledalo tog rasula kojem nema lijeka, kao što nema lijeka ni mržnji prema Srbima.

- Advertisement -

PODJELI: