Demobilisanom borcu iz Sanskog Mosta uginula krava, komšije mu kupile drugu

U TRENDU

Stanivuković: Spreman sam biti prvi gradonačelnik koji će ljude pozvati da izađu na protest

On je pozvao Vladu RS, predsjednika Narodne skupštine RS, člana predsjedništva BiH iz ovog entiteta, da do petka kažu da li je to u planu, pozivajući ih da to ne čine.

Izetbegović: Imati svoju državu je kao kada ‘porodica ima kuću’

Delegacije su povodom ovog važnog datuma cvijeće položile i na spomen - obilježju "Vječna vatra" te Spomen - obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i u Spomen - parku "Vraca".

Ko za Dan državnosti smije raditi, a ko ne

Kantonalni inspektori rada će tokom predstojećeg državnog praznika - Dana državnosti BiH vršiti pojačane inspekcijske nazore kod onih poslodavaca kojima će 25. novembar biti radni dan.

Velika nevolja zadesila je prije nekoliko dana Osmana Ćehića, demobilisanog borca iz Skucanog Vakufa, nadomak Sanskog Mosta, jer je ostao bez jedine krave, koja je odjednom oboljela i uginula.

Bez redovnih prihoda, Ćehić nije bio u mogućnosti kupiti drugu, a njegova višečlana porodica ostala je tako bez značajnih izvora prihoda koje je ostvarivala prodajom mlijeka i teladi.

Mještani pomenutog sela za Ćehića kažu kako je skroman, tih i povučen čovjek, te da nikada nije kukao niti tražio nešto za sebe, već je sve prihode ostvarivao sa svojih deset prstiju.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Kako bi pomogli Ćehiću, organizovali su humanitarnu akciju i tom prilikom su prikupili neophodna novčana sredstva kako bi komšiji kupili kravu.

Organizator ove akcije Selmir Hurić, inače mjesni imam, ističe kako su Ćehićeve komšije pokazale šta znači humanost na djelu.

“Naši stari su domaće životinje zvali blagom, a možete zamisliti kakav je za čovjeka gubitak kad izgubi blago. To je za Osmana bio veliki udarac, jer mlijekom prehranjuje porodicu, a jedan dio prodaje. Znali smo da neće kukati, ali ni tražiti nešto za sebe, pa smo odlučili da mu pomognemo u skladu s našim mogućnostima. Sakupili smo novac, kupili kravu i vratili osmijeh na njegovo lice”, kaže Hurić.

Inače, Ćehić već godinama nema stalno zaposlenje, te prihode ostvaruje fizičkim radom i baveći se zemljoradnjom.

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Kako se nastup lidera bh. Hrvata i Srba pred UN-om pretvorio u veliki debakl i blamažu

Dodik i Čović u svojim su se istupima obrušili na visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka.

Novih 11 kilometara autoceste

Bosna i Hercegovina je, na Dan državnosti, dobila 11 novih kilometara autoceste.

Dijelovi BiH najteže pogođeni pandemijom

U Bosni i Hercegovini nema jedinstvenih podataka o registrovanim slučajevima korona virusa.