Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Crnogorci uhapšeni na Jahorini: Bili smo na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme

U Trendu

Bihać: Pored postojeće dvije, zaživjela i treća poslovna zona

Poslovne zone u Bihaću pokazale su se kao projekti koji najbrže i najkvalitetnije donose ekonomske benefite za ukupan lokalni razvoj.

Pojašnjenje s granice: Ovo su uvjeti ulaska u BiH

Napominjemo da državljani Bosne i Hercegovine nisu obvezni posjedovati nalaz PCR testa na virus SARS-COV-2.
- Advertisement -

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, koji su uhapšeni prije dva dana na Jahorini zbog sumnje da su planirali likvidaciju nekog od pripadnika kavačkog klana, negiraju da su članovi škaljarskog klana i da su na planinu došli kako bi likvidirali vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, prenosi Blic.rs.

Njih trojica uhapšeni su u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su prateći Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini, planirali da naprave sačekušu njenom suprugu Radoju Zviceru. U istom periodu rezervaciju na planini imao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, predvodnik najopasnije kriminalne organizacije u Beogradu i Zvicerov saradnik, međutim Nevoljine planove “poremetilo” je hapšenje njega i 20 članova njegove kriminalne grupe.

Gnusni navodi kojima se opisujemo kao članovi bliski škaljarskom kriminalnom klanu i veoma opasne osobe nanijeli su, ne samo nama, nego i našim porodicama ozbiljnu duševnu štetu, narušavajući nam ugled i reputaciju u društvu. Ne postoje nikakvi materijalni dokazi, zbog čega ćemo zaštitu potražiti pred sudom – napisali su Kršić, Roganović i Sjekloća u saopštenju za crnogorske medije.

- Advertisement -

Oni su demantovali da su na Jahorinu otišli kako bi došli do Radoja Zvicera.

– Nisu tačni navodi da je motiv našeg boravka na Jahorini bio praćenje ili likvidacija bilo koga. Ističemo da nismo bili u posjedu nikakvog oružja, niti opojnih droga. Nakon pretresa i informativnog razgovora sa policijom dobili smo usmeno izvinjenje, uz obrazloženje da smo se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme – napisali su oni.

- Advertisement -

Oni ističu da neosnovano povezivanje sa bilo kojom kriminalnom organizacijom njih i njihove porodice dovodi u opasnost.

– Sasvim regularno smo ušli u Bosnu, svojim autom, sa pasošem i uredno iznajmili smještaj, gdje smo planirali da provedemo odmor od par dana – tvrde Kršić, Roganović i Sjekloća, a prenosi crnogorski CDM.

Podsjetimo, Kršić, Roganović i Sjekloća su odavno dobro poznati organima reda, a za Milanom Kršićem su bile raspisane tri crvene Interpolove potjernice.

Kako saznaje Blic, Kršić je bio na potjernicama zbog razbojništava, ali i drugih krivičnih djela u Srbiji i Visbadenu.

- Advertisement -

– Utvrđeno je i da je ova osoba odslužila više zatvorskih kazni u raznim evropskim zemljama – dodao je izvor Srpskainfo.

Uhapšeni Roganović jedan je od članova porodice i pripadnika manjeg crnogorskog “porodičnog” klana Roganović. Gotovo svi muški pripadnici ove porodice bili su akteri i žrtve kriminalog rata škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već šest godina. Veći broj članova ove porodice je u ovom ratu i ubijen.

Podjeli s prijateljima
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Dunja Mijatović: Provesti istragu o ponašanju policajaca nakon hapšenja novinarke

Ona je na zvaničnom Twitter nalogu objavila da najoštrije osuđuje nasilno hapšenje aktivistkinje za ljudska prava Nidžare Ahmetašević koje se desilo danas u Sarajevu.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podjeli s prijateljima
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Ostavite komentar