Zabilježene tri intervencije PU Cazin, vatrogasci imali mirnu noć - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Zabilježene tri intervencije PU Cazin, vatrogasci imali mirnu noć
Aldin Selimovic

Zabilježene tri intervencije PU Cazin, vatrogasci imali mirnu noć

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14°C, dok je vodostaj Mutnice 81,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata: dva remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Na Ćupriji je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, dok je u Ulici žrtava Domovinskog rata evidentirano naglo startovanje automobila uz buku i remećenje mira. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Trgu Zlatnih ljiljana je došlo do sudara 2 m/v. Niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjema materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u jutarnjim satima (oko 08 sati) iz Bihaća kreće biciklistički memorijalni maraton „Bihać-Srebrenica 2022“, a oko 11 sati i Supermaraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Predviđeni dolazak do Jajca, gdje će učesnici prenoćiti, je u večernjim satima (oko 19 sati). Molimo vozače koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se na mjestu radova saobraća suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

No rating
Rate this article:
No rating
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top