U Cazinu u protekla 24 sata evidentirane tri saobraćajne nesreće - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
U Cazinu u protekla 24 sata evidentirane tri saobraćajne nesreće
Aldin Selimovic

U Cazinu u protekla 24 sata evidentirane tri saobraćajne nesreće

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: jedno remećenje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode.

Javni red i mir je remećen u Čizmićima, gdje je došlo do svađe, drskog ponašanja, fizičkog obračuna između dva lica. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ćehićima je došlo do sudara između 2 m/v, a slična nesreća zabilježena je i na Brezovoj kosi. Do nesreće je došlo i na Rajaku, u kojoj su također učestvovala 2 m/v. Niko nije povrijeđen, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 100 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta

Kada je riječ o vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać, PJD Cazin, obavještava kupce da će dana 27.06.2022. godine u vremenskom periodu 09:00-10:00 sati doći do prekida u isporuci energije za trafopodručja: Pjanići, Rujnica, Tržačka Raštela, Tržac, Tržačka Platnica, Urga, Ćehići, Crnaja te dana 28.06.2022. u vremenskom periodu 09:00-13:00 sati za trafopodručja: Cazinska ulica, Ulica generala Izeta Nanića, Klupe, Pećigrad.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a,  zbog visokih dnevnih temperatura vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apelujemo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Podlugovi -Sarajevo sjever, a na mjestu radova saobraća se jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja.

Zbog miniranja stijenskog materijala, danas u vremenu od 11:30 do 14:30 sati obustavlja se saobraćaj u mjestu Strojice na regionalnom putu Šipovo–Kupres.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

No rating
Rate this article:
No rating
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top