U Cazinu došlo do remećenja javnog reda i mira paljenjem raketa, petardi, zabilježena i jedna saobraćajna nezgoda - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
U Cazinu došlo do remećenja javnog reda i mira paljenjem raketa, petardi, zabilježena i jedna saobraćajna nezgoda
Mirela Dolic

U Cazinu došlo do remećenja javnog reda i mira paljenjem raketa, petardi, zabilježena i jedna saobraćajna nezgoda

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije: jedno remećenje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Naime, u Donjoj Koprivni je došlo do paljenja raketa, petardi i drugih eksplozivnih sredstava, a zatim i do drsko ponašanja, vike, galame. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R402 Stijena, došlo je do sudara 1 m/v i 1 teretnog vozila, pri kojem je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 41 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je zbog niske jutarnje temperature poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva, naročito u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Sanski Most. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 13 do 15 sati, doći će do privremene obustave saobraćaja u trajanju do 15 minuta na dionici magistralnog puta Krupac-Trnovo na lokalitetu kamenoloma „Krupačke stijene“ u mjestu Kijevo.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

5.0
Rate this article:
5.0
Mirela Dolic

Mirela Dolic

Other posts by Mirela Dolic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«maj 2022.»
ponutosričetpetsubned
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Back To Top