U Bihaću počela izgradnja fabrike vrijedne pet miliona eura - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
U Bihaću počela izgradnja fabrike vrijedne pet miliona eura
Aldin Selimovic

U Bihaću počela izgradnja fabrike vrijedne pet miliona eura

Radovi će trajati godinu dana

U naselju Klokot, nadomak Bihaća, ovih dana su započeli građevinski radovi na izgradnji proizvodnih pogona firme “Mastel CNC”, čiji je vlasnik iz Njemačke, a radi se o investiciji čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko pet miliona eura, pišu Nezavisne novine.

Prema riječima direktora ove firme Sandija Terzića, proizvodnju u Bihaću su pokrenuli prije tri godine, a svi radovi bi trebalo da budu gotovi do ljeta naredne godine.

“Firma je krenula s proizvodnjom prije tri godine sa desetak radnika, a sada imamo 50 uposlenika. Ova investicija će nam omogućiti proširenje proizvodnih pogona, što će u konačnici značiti novih 50 radnika. Moram istaći kako nam je lokalna administracija izašla u susret i u najkraćem mogućem roku vrlo efikasno riješila sve potrebne zahtjeve i dokumentaciju”, istakao je Terzić.

On je dodao kako se preduzeće bavi proizvodnjom dijelova za metalsku industriju CNC tehnologijom te da su u potpunosti orijentisani na evropsko tržište.

Gradilište nove firme obišao je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, istakavši kako će Gradska uprava uvijek biti na raspolaganju investitorima koji želi otvarati proizvodne pogone i nova radna mjesta.

“Ovdje imamo preduzeće koje će se prostirati na 7.000 kvadratnih metara radne površine u zatvorenom, te 20.000 na otvorenom prostoru i koje će zapošljavati nove radnike. Naša obaveza je stvoriti pretpostavke da trenutne okolnosti zbog krize u Ukrajini iskoristimo i ponudimo firmama iz Evropske unije naše lokacije koje su im blizu kada je u pitanju plasman robe”, kazao je Fazlić.

 

Izvor. Fokus.ba

Ocjeni članak

No rating
Rate this article:
No rating
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top