Puno posla za cazinske policajce i vatrogasce u protekla 24 sata - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Puno posla za cazinske policajce i vatrogasce u protekla 24 sata
Aldin Selimovic

Puno posla za cazinske policajce i vatrogasce u protekla 24 sata

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 20°C, dok je vodostaj Mutnice 82,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala sedam intervencija u protekla 24 sata: dva krivična djela, tri remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. U Ulici Samira Beganovića je došlo do fizičkog napada između dva lica, od kojih je jedno zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivično djelo "krađa" prijavljeno je u Ulici generala Izeta Nanića. Javni red i mir je remećen paljenjem vatre u naseljenom mjestu na Miostrahu, Krivaji i u užem dijelu grada. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Trgu Alije Izetbegovića je došlo do sudara 2 m/v, u kojem niko nije povrijeđen. U Ulici Irfana Ljubijankića jedno lice je lakše povrijeđeno prilikom slijetanja 1 m/v s kolovoza. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala nekoliko intervencija - u Polju, Redžića bare, gasili su požar pokošene trave, dok su na Benzinskoj pumpi INA imali preventivno djelovanje. U Krivaji su vatrogasci gasili požar pokošene trave, a u Ćoralićima je evidentirana tehnička intervencija izvlačenja unesrećenog lica iz vode. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 54 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog neophodnih radova od 10 do 11 sati, zatim od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati dolazi do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima u vremenu od 08:00 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Zbog minerskih radova danas od 11:30 do 14:30 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Novo Selo (u mjestu Strojice).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

5.0
Rate this article:
5.0
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top