Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Namirnice na koje reagira i koža
neolucky neolucky

Namirnice na koje reagira i koža

Odgovarajuća njega kože je od iznimnog značenja. Za svaki tip kože postoji njega odgovarajućim kozmetičkim preparatima. Kod suhe kože postoji deficit lipida u površinskom sloju te su potrebni masniji preparati koji nadoknađuju taj deficit i ostavljaju površinski zaštitni film na koži.

Potreban piling

Kod masne kože imamo povećanu aktivnost žlijezda lojnica te su potrebni preparati koji reguliraju njihovu aktivnost, a istovremeno hidriraju kožu. Kod normalne kože i uz izbalansirane funkcije, potrebna je dnevna hidratacija. Kožu treba prati nježnim gelovima ili otopinama kako ne bi nastala iritacija ili pojačano isušivanje kože, a povremeno je potreban piling (mehanički ili hemijski) kako bi se površinski sloj očistio od mrtvih zaostalih stanica i vanjskih nečistoća. Svako zadovoljstvo u umjerenim količinama ne može naštetiti organizmu. Ipak postoje neke kožne bolesti i stanja kože koje pojačano reagiraju na vanjske faktore. Masnija ili koža sklona aknama reagira pogoršanjem na mlijeko i mliječne proizvode te na proizvode koje imaju visoki glikemijski indeks.

Ljuto i začinjeno

Koža sklona crvenilu pojačano reagira na ljutu i začinjenu hranu. Alkohol pojačano dehidrira kožu, dok je pušenje, osim brojnih posljedica koje nosi, i uzrok prijevremenog starenja. Tjelovježba povoljno djeluje na kožu, primarno zato što se poboljšava cirkulacija, ali je potrebna posebna njega tokom vježbanja upotreba čistih ručnika, redovno umivanje i tuširanje te izbjegavanje kozmetike koja začepljuje pore.

Koje su posljedice

Neodgovarajuća kozmetika za određeni tip kože može pogoršati određene simptome. Masniji i uljni preparati kod kože skloni  aknama, naprimjer, dodatno začepljuju pore i pogoršavaju akne. Alkohol u kozmetici u većim koncentracijama isušuje kožu i uzrokuje iritacije. Česti piling te mehaničko čišćenje lica kad nije indicirano može uzrokovati pogoršanja te nerijetko nastanak fleka i sitnih ožiljaka.

Rate article

No rating
Rate this article:
No rating
neolucky neolucky

neolucky neolucky

neolucky neolucky

Other posts by neolucky neolucky
Contact author

Share

Print

Contact author

x
«januar 2022.»
ponutosričetpetsubned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Back To Top