Na 339. sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona usvojene tri odluke, evo koje - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Na 339. sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona usvojene tri odluke, evo koje
Aldin Selimovic

Na 339. sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona usvojene tri odluke, evo koje

Novosti

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike na posljednoj sjednici Vlade Unsko-sanskog kantona je usvojena Odluka o kriterijima i postupku dodjele sredstava za finansiranje projekata, programa i aktivnosti kantonalnih udruženja socijalnog i humanitarnog karaktera iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu.

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike, u skladu s Zakonom o izvršavanju Budžeta USK-a za 2022. godinu izradilo je prijedlog ove Odluke o kriterijima kako bi se na transparentan način i uz primjenu jasnih i mjerljivih kriterija dodjelila sredstva za kantonalna udruženja. Korisnici sredstava po ovoj Odluci mogu biti samo kantonalna udruženja koja, zbog humanitarnog karaktera, uživaju određenu finansijsku potporu, te koja apliciraju za sredstva iz Budžeta u svrhu finansiranja/sufinansiranja projekata, programa i aktivnosti socijalog i humanitarnog značaja, a koji su od interesa za građane Unsko-sanskog kantona ili doprinose razvoju i afirmaciji Unsko-sanskog kantona i provode se na području Kantona.

Usvojena je i Odluka o kriterijima i postupku dodjele sredstava za finansiranje programa i rada udruženja osoba s invaliditetom iz Budžeta Unsko-sanskog kantona za 2022. godinu koja će osigurati transparentnu raspodjelu sredstava za kantonalna udruženja osoba s invaliditetom koja apliciraju za sredstva iz Budžeta u svrhu finansiranja/sufinansiranja programa i rada.

Vlada USK-a je donošenjem Odluke o kriterijima i postupku dodjele sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog putem Kantonalne uprave civilne zaštite utvrdila postupak dodjele sredstava odobrenih u Budžetu Unsko-sanskog kantona na ime grantovi/transferi drugim nivoima vlasti, a korisnici sredstava po ovoj Odluci su općine i gradovi na području Kantona za projekte iz oblasti zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

5.0
Rate this article:
5.0
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top