MUP-u USK donirana dva terenska vozila - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
MUP-u USK donirana dva terenska vozila
Aldin Selimovic

MUP-u USK donirana dva terenska vozila

JAČANJE KAPACITETA

Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona danas su uručena dva terenska vozila. Donacija je dio opredjeljenja Ministarstva sigurnosti BiH da se jačaju kapaciteti lokalnih policija koje se suočavaju sa izazovom nezakonitih migracija i kontinuirane podrške Evropske unije policijskim agencijama u BiH u obavljanju aktivnosti na terenu.

Saša Kecman iz Ministarstva sigurnosti BiH je istakao da je Unsko-sanski kanton posljednjih godina bio pod najvećim pritiskom migranata i vrlo često pripadnici MUP-a pružaju podršku nadležnim institucijama u upravljanju migracijama na teško pristupačnim terenima i lokacijama.

Stoga će ova vozila biti od velike pomoći policiji Ključu i Sanskom Mostu ubudućem radu, naglasio je Kecman.

Na primopredaji u Bihaću prisustvovao je ministar MUP-a USK Nermin Kljajić, Simone Guerrini iz Delegacije Evropske unije u BiH kao donatora i IOM-a, koji je implementirao ovaj projekat.

U protekom periodu, uz koordinaciju Ministarstva sigurnosti BiH i finansijsku podršku Evropske unije, osigurana su terenska i višenamjenska vozila i za MUP-ove Zapadnohercegovačkog i Bosansko-podrinjskog kantona.

Ministarstvo sigurnosti BiH će uz pomoć partnerskih institucija nastaviti da podržava rad lokalnih zajednica, a posebno u oblasti jačanja sigurnosti. Kecman je istakao da je u proteklom periodu napravljen značajan iskorak u ovoj oblasti, te da je unaprijeđen sistem upravljanja migracijama, što je rezultiralo i značajnim smanjenjem broja migranata u BiH.

Zahvaljujući tome popravljena je sigurnosna i humanitarna situacija u USK, gdje su migrant izmješteni iz naseljenih mjesta u prihvatne centre. Uz zatvaranje Sedre u prošloj godini, zbog povoljne situacije nedavno je Ministarstvo sigurnosti zatvorilo i prihvatni centar Miral u Velikoj Kladuši.

 

Izvor: Klix.ba

Ocjeni članak

No rating
Rate this article:
No rating
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«avgust 2022.»
ponutosričetpetsubned
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Back To Top