Grad Cazin: Javni red i mir remećen više puta, evidentirana i jedna saobraćajna nezgoda - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Grad Cazin: Javni red i mir remećen više puta, evidentirana i jedna saobraćajna nezgoda
Aldin Selimovic

Grad Cazin: Javni red i mir remećen više puta, evidentirana i jedna saobraćajna nezgoda

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 83,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala šest intervencija u protekla 24 sata: pet remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. 

Javni red i mir je, prije svega, remećen dva puta na Trgu Zlatnih ljiljana, gdje su dva lica zatečena prilikom prosjačenja. U Pećigradu je zabilježeno drsko i nasilničko ponašanje jednog lica prema drugom, dok je do drskog ponašanja i prosjačenja došlo i na Maloj Lisi. U Ulici Indire Pjanić prijavljeno je uriniranje na javnom mjestu.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Mihaljevcu je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom kojeg nije bilo povrijeđenih, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 70 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta

Kada je riječ o vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać, PJD Cazin, obavještava kupce da će dana 01.07.2022. godine u vremenskom periodu 08:30-16:00 sati doći do prekida u isporuci energije za trafopodručje Donja Koprivna. 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog minerskih radova danas od 10 do 11 i od 13 do 14 sati doći će do obustava saobraćaja. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

5.0
Rate this article:
5.0
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top