Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Dodik: Sutra idem u Moskvu, sastat ću se sa Putinom
neolucky neolucky

Dodik: Sutra idem u Moskvu, sastat ću se sa Putinom

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da su u toku diplomatske aktivnosti predstavnika RS-a, od njega preko Željke Cvijanović, Tegeltije, Košarca i drugih. Kaže da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima pokušavaju razbiti davno stvorene stereotipe. - Ono što pokušavamo je da našim partnerima širom svijeta pokušamo objasniti ovu situaciju u kojoj se nalazimo, rekao je Dodik u intervjuu za RTRS. Naveo je da sutra ujutro putuje za Moskvu. - Ja ću se sresti s Putinom i zato idem tamo. I večeras je tamo bilo malo podsmijeha. Sva strategija Zapada je da ima neki maligni uticaj Rusije, oni imaju poguban uticaj ovdje poput Britanije, dijelom Amerike, sad vidimo da nećemo imati naklonost ni nove Njemačke vlade - rekao je Dodik.

Inckova biografija je sjajna

On je dodao da nije iznenađenje stav Kine i Rusije u UN-u. - Nije iznenađenje. Ja sam radio na tome. Šmit ne postoji, ne postoji OHR, nema toga. To je postalo i pomalo jadno. Kad se on pojavio kao ime, ja sam pročitao njegovu biografiju i ona je sjajna. Ali kako ste mogli pristati doći ovdje, a da niste prihvaćenini u Vijeću sigurnosti UN-a - rekao je Dodik. Rekao je i da se danas u Sarajevu sa međunarodnim zvaničnicima razgovaralo o Izbornom zakonu, imovini i nametnutim zakonima visokih predstavnika.

Vraćanje nadležnosti

- Postoje nepomirljivi stavovi i zato je BiH neuspješna zemlja. S jedne strane muslimani i međunarodni zvaničnici žele definirati zemlju koja odgovara samo muslimanima. S druge strane mi otpočinjemo s vraćanjem otetih nadležnosti u Narodnoj skupštini. To sam i večeras rekao, mi nemamo namjeru da odustanemo od toga - rekao je Dodik. On je rekao da razumijevanje za situaciju i poziciju RS razumiju u Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji... Rekao je da je večeras ponovio da treba da se povuče Inzkov zakon. - Ako ne uspijete. Imate problem - rekao je Dodik.

Rate article

No rating
Rate this article:
No rating
neolucky neolucky

neolucky neolucky

neolucky neolucky

Other posts by neolucky neolucky
Contact author

Share

Print

Contact author

x
«januar 2022.»
ponutosričetpetsubned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Back To Top