Cazin: Evidentirano ugrožavanje sigurnosti, u dvije saobraćajne nesreće više povrijeđenih lica - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Cazin: Evidentirano ugrožavanje sigurnosti, u dvije saobraćajne nesreće više povrijeđenih lica
Aldin Selimovic

Cazin: Evidentirano ugrožavanje sigurnosti, u dvije saobraćajne nesreće više povrijeđenih lica

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 19°C, dok je vodostaj Mutnice 84,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala pet intervencija u protekla 24 sata: jedno krivično djelo, dva remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće. U Tršcu je prijavljeno krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti", dok je javni red i mir remećen dva puta na Trgu Zlatnih ljiljana, gdje je pet lica zatečeno prilikom prosjačenja te jedno lice prilikom prikupljanja financijskih sredstava bez dozvole. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici dr. Irfana Ljubijankića je evidentirano slijetanje 1 m/v s kolovoza, zatim udar u drugo parkirano m/v. U ovoj nesreći lakše su povrijeđena dva lica. Jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede prilikom slijetanja 1 m/v s kolovoza u naselju Ostrožac. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 64 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta

Kada je riječ o vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać, PJD Cazin, obavještava kupce da će dana 29.06.2022. godine u vremenskom periodu 08:30-16:00 sati doći do prekida u isporuci energije za trafopodručje Donja Koprivna, a 09:00-11:00 sati za trafopodručja: Lojićka, Pjanići, Begove kafane, Gornji Ćoralići, Harbaši, Hasanagići, Huremagići, Hušići, Kovačevići, Križ, Misaljevići, Mutnik, Pervizi, Redžepovići, Samardžići, Vilići, Ćoralići; 09:30-10:00 za trafopodručja: Tržačka Raštela, Pjanići, Rujnica, Urga, Tržac, Ćehići, Crnaja te 11:30-16:00 sati za trafopodručja: Srbljani, Begići, Crkvina Brdo, Handanagići, Jašaragići, Kaljikovići, MiostrahStari grad Stijena, Vilenjača.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno.

Danas počinje druga faza radova na izgradnji pristupnih puteva za autoput A-1 u mjestu Ševaš Njive na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj. Na ovoj dionici vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja,uz 15-minutna propuštanja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

mojcazin.ba

Ocjeni članak

4.0
Rate this article:
4.0
Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Aldin Selimovic

Other posts by Aldin Selimovic
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top