Bosanska Krupa: U toku realizacija vrijednog projekta urbanizacije u centru grada - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Bosanska Krupa: U toku realizacija vrijednog projekta urbanizacije u centru grada
Sarah Kolja

Bosanska Krupa: U toku realizacija vrijednog projekta urbanizacije u centru grada

Realizacija projekta

Zahvaljujući sredstvima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Gradske uprave u iznosu od milion konvertibilnih maraka, u Bosanskoj Krupi je počela realizacija projekta infrastrukturnog uređenja Ulice 511. Slavne brigade i Trga Alije Izetbegovića. Ovim će samo gradsko središte na duži period dobiti ljepši i moderniji izgled. Do kraja jula bit će okončana prva faza ovog projekta, a po osiguranju dodatnih sredstava narednog proljeća pristupit će se uređenju i gradskog trga pa će vrijednost cjelokupnog projekta biti dva i po miliona maraka...

Polovinom marta radnici bužimskog „Kov-grada“ počeli su radove na uređenju javnih površina desne strane Ulice 511. Slavne brigade uz magistralnu cestu koja kroz centar grada vodi u Otoku i Bosanski Novi. Iz idejnog rješenja je vidljivo da će to po okončanju radova biti lijep i moderno uređen prostor po uzoru na velike urbane centre. Do sada je obavljeno oko trideset posto radova koji se i u nastavku odvijaju bez problema.

Za temeljitu rekonstrukciju javnih površina iz gradskog i federalnog budžeta za prvu fazu projekta osigurano je po 500.000 KM, uz pomoć kojih će uređena dionica dati novu sliku grada Bosanska Krupa. Drugom fazom projekta, bio bi obnovljen Trg Alije Izetbegovića i druga, lijeva strana Ulice 511. Slavne brigade. 

Realizacijom ovog projekta Bosanska Krupa će dobiti novi moderni izgled sa pratećom infrastrukturom, savremenim izgledom, novim dječijim igralištem, fontanom, klupama, zelenim površinama sa novim sistemom za navodnjavanje, rasvjetom prilagođenom pješacima kao i mnogo drugih novih sadržaja.

 

Izvor:rtvusk.ba

Ocjeni članak

5.0
Rate this article:
5.0
Sarah Kolja

Sarah Kolja

Sarah Kolja

Other posts by Sarah Kolja
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top