Bosanska Krupa: Sredinom tekuće godine počinje izgradnja moderne i savremene sportske dvorane (FOTO) - MojCazin.ba
Social Links Search User Login Menu
Tools
Close
Close
Bosanska Krupa: Sredinom tekuće godine počinje izgradnja moderne i savremene sportske dvorane (FOTO)
Amra Litrić

Bosanska Krupa: Sredinom tekuće godine počinje izgradnja moderne i savremene sportske dvorane (FOTO)

Novosti!

BOSANSKA KRUPA, 29. aprila - Za izgradnju ovog kapitalnog infrastrukturnog objekta već je raspisan tender kojim će biti odabran izvođač radova. Čim bude okončana tenderska procedura pristupit će se izgradnji objekta. Idejno rješenje za izgradnju Gradske sportske dvorane u Bosanskoj Krupi predstavljeno je ovih dana u kabinetu gradonačelnika Armina Halitovića u prisustvu zastupnika u Skupštini USK-a Muhidina Šertovića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Alena Lipovače, te predsjednika gradskog Sportskog saveza Tarika Halkića. Bit će to jedan od ovogodišnjih prvih većih projekata.

Gradska sportska dvorana gradit će se na prostoru Sportsko-rekreativnog centra „Ada“, na Velikim adama na kojem se nalaze i nogometni stadioni „Bratstva“ i „Željezničara“. Pored dvorane, planirana je i izgradnja turističkog kampa sa svim potrebnim sadržajima, te izgradnja vanjskih višenamjenskih sportskih terena. „Sva sredstva koja su nam ostala neutrošena od Poslovne zone „Pilana“ smo usmjerili prema Sportskoj dvorani u Bosanskoj Krupi. 600.000 maraka je osigurala Općina Bosanska Krupa a 400.000 maraka Vlada Unsko-sanskog kantona“, kaže Armin Halitović, gradonačelnik Bosanske Krupe.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić je prilikom nedavnog razgovora s gradonačelnikom Halitovićem, kaže, obećao da će Vlada za dogradnju sportske dvorane u drugoj fazi osigurati dodatnih 400.000 KM. Za prvu fazu izgradnje Sportske dvorane Gradska uprava je raspisala tender u vrijednosti oko jedan milion KM. Izgradnja sportske dvorane bi trebala početi do kraja juna a do kraja maja bit će poznat odabrani izvođač radova. Buduća Gradska sportska dvorana bit će locirana na betonskom igralištu SRC „Ada“ u blizini objekta FK „Željezničar“ dimenzija 50 x 90 metara s pet stotina sjedećih mjesta i zadovoljavat će sve kategorije dvoranskih sportova.

 

Izvor: RTV USK

Ocjeni članak

No rating
Rate this article:
No rating
Amra Litrić

Amra Litrić

Amra Litrić

Other posts by Amra Litrić
Contact author

Share

Print

Comment

Collapse Expand Comments (0)

You are replaying to

Your comment was added, but it must be approved first.

Please enter your name
Please enter your email adressPlease enter valid email adress
Please enter a comment
Add Comment

Contact author

x

OGLAŠAVANJE

Oglasi

Pogledaj sva auta
Automobili

458

Pregledaj nekretnine
Nekretnine

458

Categories

«decembar 2022.»
ponutosričetpetsubned
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
Back To Top