21.9 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Cazin: Nasilje u porodici, oštećenje tuđe stvari, saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala četiri intervencije: dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode. Tako je do nasilja u porodici došlo u Jušićima, dok je oštećenje tuđe stvari evidentirano u Podgredini.

- Advertisement -

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Puškarima je došlo do teške saobraćajne nesreće gdje je prilikom sudara kamiona i automobila jedno lice smrtno stradalo, dok je u Ćoralićima evudentiran sudar između 2 m/v, bez povrijeđenih lica i pričinjenom materijalnom štetom na vozilima.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju vezanu za saobraćajnu nesreću u Puškarima.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58 pacijenata je sanitet korišten tri puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju čitatelje mojcazin.ba da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu. Od danas je na snazi Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

- Advertisement -

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Buna-Masline, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

- Advertisement -

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic, Kaonik-Busovača Posušje-Tomislavgrad i Banovići-Ribnica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

- Advertisement -

PODJELI: