Utorak, 13 travnja, 2021

Cazin: Dvije saobraćajne nezgode u protekla 24 sata, jedno lice povrijeđeno

U Trendu

- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 0,90 m.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata. U Ćehićima je javni red i mir remećen od strane jednog lica svađom, vikom, drskim i nepristojnim ponašanjem, dok je do Naredba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati prekršena jednom u Seferagićima. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Gornjoj Lučkoj je došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza, prilikom čega je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na M42, naselje Ćoralići, došlo do sudara 2 m/v. Niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

- Advertisement -

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 24 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 21:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

- Advertisement -

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: dana 08.04.2021. godine od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Karaula, od 09:00 do 09:45 i od 14:15 do 15:00 sati trafopodručja: Strane 2, Pajića potok, dana 09.04.2021. godine od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Kržalići 3, od 09:00 do 09:45 i od 14:15 do 15:00 sati trafopodručja: Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka, Rakovići, Kržalići 1, 2, Vodovod Ljubijankići, dana 08. 09. i 10.04.2021. godine od 08:00 do 16:00 sati trafopodručje Ćehići 3.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u jutarnjim satima upozoravamo na poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Savu i Spreču. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Za danas su najavljeni radovi na autoputu A-1 u zoni petlje Visoko, zbog čega će se od 9 do 19 sati saobraćati dvosmjerno, jednom kolovoznom trakom. Vozače na ovoj dionici molimo za pojačan oprez.

- Advertisement -

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Podijeli s prijateljima
 • 71
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
  73
  Shares

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Vozači, budite oprezni: Na području USK evidentirano čak 6 saobraćajnih nezgoda

Na području USK-a, u protekla 24 sata, dogodilo se šest saobraćajnih nesreća.
- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 • 71
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
  73
  Shares

Ostavite komentar