8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Bursać: Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu

POVEZANE VIJESTI

“Odzvonilo” nesavjesnim vozačima u BiH: Parlament sutra glasa o novim kaznama zbog opasne vožnje

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH je razmatranje inicijative Edite Đapo (SBB) za izmjenu Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

Džaferović-Nderitu: Veliki problem negiranje genocida i glorifikovanje zločinaca

Razgovarano je o pravosnažnoj presudi Haaškog tribunala Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene širom Bosne i Hercegovine.

Semir Efendić nezadovoljan odlukom Vlade FBiH o gradnji autoputa kroz grad

"Dok se svugdje u svijetu zaobilaznice prave oko gradova ovo je jedini slučaj gdje se želi autoput - brza cesta graditi kroz sam grad", rekao je on.

Eksperimentalni koncert u Sarajevu: Donosimo sva pravila i procedure

I glavni grad BiH, nakon 18 mjeseci, organizovat će eksperimentalni koncert pred 1.000 gledalaca.
- Advertisement -

Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao: To je ljudi, to je genocid, napisao je Bursać, između ostalog

Banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać komentirao je na društvenim mrežama sramotni transparent koji je jutros osvanuo u Banjoj Luci, a preko kojeg je poslana podrška zločincu Ratku Mladiću.

- Advertisement -

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– U Banjoj Luci je danas osvanuo sramni transparent podrške Mladiću na kojem piše ” Ne priznajemo haške odluke, ti si ponos srpske republike”.

E to je to genocidno naslijeđe! Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu.

Plašim se da će bez zabrane negiranja genocida i zločina, bez zakonske zabrane, ovo sjeme zla samo cvjetati. Bojim se da će bez denacifikacije, djeca u rs-u baštiniti zločinačke tradicije Ratka Mladića.

- Advertisement -

Kao što tamo u bijelom svijetu postoji sud i zakon koji će doživotno osuditi pampers-generala i kao što tamo djeca pravim imenom u školama zovu genocid, moramo početi i mi. Pravo vrijeme je bilo juče, prekjuče, 1996, ali moramo makar danas početi.

Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao-To je ljudi, to je genocid!

Šta nam više treba?!

- Advertisement -

PODJELI: