Subota, 15 svibnja, 2021

Burna 24 sata u Cazinu: Šest požara, više slučajeva remećenja JRIM, jedno krivično djelo

U Trendu

- Advertisement -

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je više intervencija, od čega jedno krivično djelo “pronevjera u službi” u TC “Ljiljan”. Javni red i mir je remećen tri puta – drskim ponašanjem u Šturliću, naročito drskim ponašanjem u Puškarima, a u Hotelu Sedra, Ostrožac na Uni, došlo je do tuče.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, nije bilo intervencija.

- Advertisement -

Cazinski vatrogasci također su imali posla u protekla 24 sata:

13:50-14:30 Majetići, požar niskog raslinja i stareži;
14:07-18:25 Urga, požar niskog raslinja i stareži;
14:10-16:10 Ponjevići, požar niskog raslinja i stareži;
19:55-23:10 Mutnik, požar šume;
21:10-23:05 Rajak, požar niskog raslinja;
23:01-01:00 Tirići, požar šume.

- Advertisement -

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja iz Civilne zaštite Cazin savjetuju građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Povećan je i broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte i prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 74 pacijenata dok je sanitet korišten dvaput.

Zbog sanacije aktiviranog klizišta na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

- Advertisement -

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na puteve Priluka-Glamoč-Mlinište, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

- Advertisement -

Povezane vijesti

- Advertisement -
Podijeli s prijateljima
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ostavite komentar