8.6 C
Cazin
Utorak, 15 lipnja, 2021

Brazde na noktima nisu samo znak starenja

POVEZANE VIJESTI

Četiri načina kako se depilirati kod kuće uz pomoć prirodnih sastojaka

Ljeto je vrijeme kada želimo da naše tijelo izgleda savršeno, a da bi to postigle potrebno je odabrati i pravi način depilacije.

Jesu li uske farmerke stvar prošlosti?

Otvoreni sukob dvaju generacija ne jenjava

Ugradnjom posebnih niti do zategnute kože

Aptos niti za lifting kože popularna su metoda kojom se postiže revitalizacija i poboljšava kvalitet kože lica i tijela, bez operacije i ožiljaka.

Farmerke nikada nemojte prati nego ih zaledite u zamrzivaču

Čak i ako imate fleke na farmerkama, Bergh kaže da ih ne treba prati, već na mjestu očistiti četkicom za zube.
- Advertisement -

Brazde na noktima normalan su znak starenja, ali u nekim slučajevima mogu ukazivati na zdravstveni problem. Prema dr. Rossu Perryju, blage brazde su uobičajena pojava.

“Ako vašem tijelu nedostaje vitamina A, proteina ili kalcija, također možete uočiti brazde. Ozbiljni nedostaci željeza također bi mogli stvoriti brazde i druge promjene na noktima”, kaže dr. Perry za Daily Star.

- Advertisement -

Međutim, ako uočite da vaš nokat mijenja i boju, možda ćete morati posjetiti liječnika.

“Duboke braze mogu biti simptom ozbiljnijeg zdravstvenog stanja kao što su bolesti bubrega. Mogući uzrok takvih promjena na noktima je i dijabetes”, ističe liječnik.

Bijeli tragovi na noktima mogu biti simptom alergijske reakcije ili nedostatka minerala, dok tamne otkrivaju traumu nokta. Ako ste zabrinuti za stanje svojih noktiju, uvijek možete posjetiti liječnika opće prakse te provjeriti ima li razloga za daljnje pretrage, prenosi Index.

- Advertisement -
Izvor:Index.hr

PODJELI: