28.6 C
Cazin
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021

Bosanska Krupa: Općina sufinansira nabavku repromaterijala za proljetnu sjetvu

POVEZANE VIJESTI

Bosanska Krupa: Planirana i osigurana budžetska podrška poljoprivredi

Prošla godina ostat će upamćena po dobrim prinosima u poljoprivredi u ovoj lokalnoj samoupravi.

U Bosanskoj Krupi održana Inicijativna skupština Narodnog evropskog saveza

Prisutnima se obratio i potpredsjednik NES BiH Ibrahim Hadžibajrić

Bosanska Krupa: Potpisani ugovori o finansiranju 19 projekata NVO i udruženja

Među podržanim projektima je i Festival folklornog stvaralaštva u Bosanskoj Otoci, koji će ove godine biti održan po dvadeseti put.

Podrška općine Bosanska Krupa: Neformalne grupe mladih potpisale ugovore o (su)finansiranju projekata

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predstavnici neformalnih grupa mladih danas su potpisali ugovore
- Advertisement -

– Pravo na korištenje sredstava imaju pravna i fizička lica koja imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata…

Općina Bosanska Krupa, u namjeri da pomogne poljoprivrednu proizvodnju, i u ovoj godini sufinansira nabavku repromaterijala za proljetnu sjetvu.

- Advertisement -

Pravo na korištenje sredstava imaju pravna i fizička lica koja imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata. Pravo na sufinansiranje troškova kupovine repromaterijala za proljetnu sjetvu ostvaruju klijenti koji su od 23. decembra 2020. do 22. januara 2021. godine telefonskim putem ili putem pisarnice prijavili planirane površine po vrstama proizvodnje i koji dostave dokaze o kupljenom repromaterijalu.

Maksimalan iznos sredstava koji se može odobriti klijentu je 1.000 maraka. Zahtjev sa propisanom dokumentacijom podnosi se Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo, putem obrasca koji se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima općine Bosanska Krupa. Rok za podnošenje zahtjeva je 1. juni 2021. godine.

- Advertisement -
Izvor:RTVUSK

PODJELI: