Berina Selimović, kandidat za GV Cazin: Prioritet stvoriti uslove da mladi ostanu u ovom gradu

U TRENDU

Mjesec dana lockdowna: Padaju brojevi novozaraženih i umrlih

Sedmodnevni prosjek umrlih u bolnicama i domovima za starije sada je 547 i pada već sedmicu dana nakon što su uvedene restriktivne mjere dok ih je bilo 625.

U sklopu našeg ovomjesečnog projekta “Zašto baš ja” predstavljamo mlada lica sa izbornih lista za Lokalne izbore 2020. Upoznajte kandidate i odlučite ko zaslužuje vaš glas 15. novembra.

Narod i Pravda je novi politički subjekt, osnovan 12. marta 2018. godine kao politička organizacija slobodno i dobrovoljno udruženih članova koja djeluje na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Ponosno ističu da mladi čine 70% njihove liste za Gradsko vijeće Grada Cazina. Njihov kandidat kojeg idućeg predstavljamo jeste Berina Selimović, redni broj 9.

Rođena 1995. godine u Travniku. Diplomirala na Fakultetu zdravstvenih studija, smjer medicinska sestra. Stečena praksa u Domu zdravlja Cazin. Kratko radno iskustvo u Njemačkoj i u domu za stara i nezbrinuta lica u Cazinu.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Kako bismo vam pomogli da ih malo bolje upoznate, kandidati odgovaraju na tri pitanja koja je pripremila naša redakcija.

Mojcazin.ba: Da li ste zadovoljni dosadašnjim razvojem sredine u kojoj živite? Šta bi trebalo mijenjati?

Berina Selimović: Izražavam nezadovoljstvo razvojem sredine u kojoj živim. Smatram da treba uvesti neke promjene, a da rezultati budu vidljivi. Želim vidjeti ovo malo mjesto u boljem svjetlu, gdje će se živjeti bolje i sretnije nego danas. Ono što treba mijenjati jeste odnos prema mještanima, odnosno građanima. Treba ih saslušati, upoznati se s njihovim problemima i potrebama, a zatim, oni koji imaju tu mogućnost, trebaju se boriti za rješavanje istih. 

Mojcazin.ba: Šta smatrate pod dobrim radom jednog vijećnika?

Berina Selimović: Dobar vijećnik za razvoj naše sredine treba, prije svega, biti odgovoran građanima. Raditi za dobrobit sviju. Predano se boriti kako bi ispoštovao one koji su ga podržali svojim glasom. I samim tim, svojim poštenim radom, zalaganjem i trudom opravdati povjerenje koje su mu građani ukazali.

Mojcazin.ba: Šta biste poručili građanima Cazina? Zašto baš Vama da daju svoj glas?

Berina Selimović: Moja najveća želja, kao i svih kandidata Naroda i Pravde, jeste zalagati se za stvaranje uslova da mladi ostanu u Cazinu, gradu gdje su rođeni i odrasli. Proveli svoje najljepše godine. To je moguće samo požrtvovanim radom i zalaganjem. Treba vratiti povjerenje naših građanima u vlast i u one koji ih predstavljaju. Kao medicinska sestra, smatram da je ovom gradu potrebna veća doza humanosti. Potrebno je osigurati bolju brigu za građane treće životne dobi, bolesnim te siromašnim ljudima, odnosno porodicama u potrebi. Pružiti priliku mladim i kreativnim ljudima.

Ako mi građani daju svoj glas i nakon 15.11. budem jedan od vijećnika Gradskog vijeća Cazin, pošteno i pravedno borit ću se za bolju budućnost svih nas, da vratimo osmijeh na lice svakog Cazinjanina. Samo zajedno možemo Cazin pretvoriti u grad ljubavi, humanosti i etičnosti, u dom iz kojeg ne želimo i nemam potrebe otići.

Portal mojcazin.ba svim mladim kandidatima na ovogodišnjim izborima, bez obzira na listi koje stranačke partije se nalazili i za koju općinu/grad, pruža priliku da se predstave glasačima i prezentiraju način na koji žele raditi u budućnosti i odgovore na pitanje “Zašto baš ja”, to jeste „Zašto meni dati glas?“. Medijski prostor koji vam nudimo nudimo potpuno besplatno! Vaše je samo da u inboks naše Facebook stranice mojcazin.ba ili na e-mail adresu [email protected] pošaljete svoje predstavljanje bilo u tekstualnom ili video obliku. Naravno, uz predstavljanje kandidata u tekstualnom obliku potrebno je da priložite i odgovarajuću fotografiju.

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI

Poništavaju li se izbori u Doboju i Srebrenici?

Neki su pošiljke sa glasačkim materijalom u Americi posebno, dobijali na dan izbora, ili čak i dan dva poslije.

Preminuo istaknuti hrvatski glumac Špiro Guberina

Špiro Guberina, istaknuti jugoslavenski i hrvatski glumac, preminuo je danas u 88. godini u Zagrebu.

Krizni štab KS saopćio dobre vijesti

Naveo je da su trenutno u KS hospitalizirana 364 pacijenta, i to na KCUS-u, uključujući Kliniku Podhrastove, te u Općoj bolnici.