Home VIJESTI BOSNA I HERCEGOVINA Bećirović: Predlažem migrantski centar u dvorištu Milorada Dodika

Bećirović: Predlažem migrantski centar u dvorištu Milorada Dodika

0
bećirović
- Oglas -

Denis Bećirović, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, predložio je na današnjoj sjednici tog zakonodavnog tijela da se uvrsti tačka dnevnog reda vezana za migrantsku krizu.
“Do ovog momenta kolegica Dušanka Majkić, kao i drugi delegati iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nisu predložili ništa vezano za migrantsku krizu”, kazao je Bećirović, upozorivši da su država i ljudi u neviđenim problemima.

Naveo je da je Dušanka Majkić, na pitanje novinara zašto ranije nije glasala za njegovu inicijativu vezanu za migrantsku krizu, odgovorila da nije zato što ju je predložio Denis Bećirović.

“Čitam jutros izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ne želi novac EU jer se u RS-u neće graditi migrantski centri. Evo ja predlažem prvi migrantski centar u dvorištu Milorada Dodika”, rekao je Bećirović.

- Oglas -

Delegati su sa šest glasova “za”, četiri “protiv” i dva “suzdržana” odbili prijedlog Denisa Bećirovića da delegati uvrste kao tačku dnevnog reda pitanje migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Protiv su glasali delegati iz Republike Srpske.

“Cijela Evropa raspravlja o migrantkoj krizi a mi se bavimo izvještajima iz 2019. godine”, zaključio je Bećirović.

Podjeli s prijateljima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite komentar

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here