15.6 C
Cazin
Friday, September 18, 2020

Bajramska atmosfera i u Gradskom parku Cazin: Prigodno ukrašena šetnica (FOTO)

U TRENDU

Ponovo produžen pritvor Fikretu Abdiću

Općinski načelnik će putem advokata iskoristiti pouku o pravnom lijeku i predviđenom roku od 3 dana uložiti žalbu na predmetnu odluku Kantonalnog suda u Bihaću.

Tragedija u Zavidovićima: Smrtno stradala 13-godišnja djevojčica

Trinaestogodišnja djevojčica smrtno je stradala u nesreći koja se desila sinoć u Zavidovićima.

Gradski park u Cazinu postaje sve privlačniji za popodnevne šetnje, fotografisanje, ali i turiste koji navrate u naš grad.

Upravo kroz park vodi šetnica koja će vas odvesti do Gradske džamije, prije rata jedne od najvećih na području Bosne i Hercegovine, a o njenoj posebnosti govori i priča o tome kako joj je jedan luster poklonio i sam car Franjo Josip.


Šetnica će vas odvesti i do Starog grada, koji je nastao još u periodu srednjeg vijeka, a od marta 2005. godine je na spisku nacionalnih spomenika, zajedno sa džamijom.

Tekst se nastavlja poslije oglasa

Ali vratimo se nazad, niz stepenice parka koji je ovog Bajrama ljepši nego ikad prije. Naime, uprava Grada pobrinula se da, poštujući sve higijensko-epidemiološke mjere, dočekamo i ovaj Kurban-bajram u prazničnom raspoloženju. Tako je, osim vatrometa koji je ispaljen sa zidina Starog grada, odnosno Gradske džamije, i koji smo ovaj put pratili na sigurnoj distanci, svako na nekoj svojoj lokaciji, park ukrašen prigodnim prazničnim lampicama.


Čitajući pojedine komentare na društvenim mrežama otkrili smo da je većina građana oduševljena ovakvim potezom, a prazničnu atmosferu u parku smještenom u samom centru već su mnogi iskusili, prošetali, odmorili na nekoj od klupa te uživali u pogledu na Cazin koji svakim danom sve više liči na svjetski grad.

VEZANA VIJEST
Sara Jušić: Bila sam pozitivna na karantenu

VEZANA VIJEST
Cazinjani od sada račune za struju plaćaju bez provizije u pošti

Povezane vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

NAJNOVIJE VIJESTI