19.2 C
Cazin
Srijeda, 16 lipnja, 2021

Ambasador Irana u BiH posjetio tri velikokladuške firme

POVEZANE VIJESTI

- Advertisement -

Ambasador Islamske Republike Iran u BiH Reza Geličhan (Reza Ghelichkhan) posjetio je danas tri velikokladuške firme „Kolmix“, „Miral“ i punionicu vode „Ciprex“ u Donjim Purićima gdje je održao sastanke sa vlasnicima ovih preduzeća s ciljem upoznavanja realiziranih i budućih poslova ali i problema sa kojima se suočavaju, kao i mogućnostima unapređenja poslovne suradnje od zajedničkog interesa između bh. i iranskih privrednika.

Svoju službenu posjetu privrednim subjektima u USK-u ambasador Geličhan je otpočeo u Velikoj Kladuši tačnije u Donjim Purićima gdje je sa svojim saradnicima posjetio punionicu vode „Ciprex“.

- Advertisement -

Naime, punionica vode „Ciprex“ u Donjim Purićima koja je u završnoj fazi, već je izazvala interes u Iranu pa je tako tokom protekle godine potpisan i Sporazum sa jednom firmom u Iranu kojim će biti omogućen izvoz vode ovog preduzeća u Iran što je svakako veliki uspjeh i dobar podsticaj za budući rad.

Ambasador Geličhan je kazao da Iran podržava napredak Bosne i Hercegovine, te da je ekonomija u fokusu njegovog rada. Izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Veliku Kladušu i viđenim. Naglasio je da sa geografskog aspekta ova regija raspolaže sa kvalitetnim prirodnim bogatstvom, posebno vodom i to je potencijal koji se mora iskoristiti na obostranu korist.

Nakon što je ambasador Geličhan upoznat sa svim detaljima oko realiziranih i budućih aktivnosti, kapacitetima i mogućnostima, posjetio je i samo izvorište vode preduzeća Ciprex.

Ambasador Geličhan je u sklopu službene posjete Velikoj Kladuši, posjetio i firmu „Kolmix“ gdje mu je domaćin bio vlasnik Nedžad Mezildžić.

- Advertisement -

Svoju posjetu Velikoj Kladuši okončao je u preduzeću „Miral“ u Vrnograču.

Ambasador Geličhan će u narednim danima posjetiti i određene privredne subjekte u drugim općinama/gradovima USK.

- Advertisement -
Izvor:RVK

PODJELI: